Srećne i vešte kuvarice

Датум: 30. Mart 2018 11:00 Категорија: 2018

Održana druga Kupusijada. Prva nagrada otišla u Sladaju

U Tehničkoj školi je 28. 02. 2018. održano drugo takmičenje u pripremi jela od slatkog i kiselog kupusa na koje se prijavilo 12 ekipa iz različitih smerova.

Prvo mesto su osvojile sestre Vlatka i Viktorija Radojković (E21 elektrotehničar računara i TT11 turistički tehničar) koje su se takmičile pod imenom "Srećne kuvarice", drugo mesto "Biljanini kulinari", kuvari iz odeljenja U21 Marko Dimitrijević, Dušan Stojanović i Darko Jovanović. Treći je bio "Fantastični trio" koji su činile Gabrijela Plašintović, Andrijana Nonić i Jovana Stojanović kuvari završne godine iz odeljenja U31.
Žiri je bio sastavljen od ljubitelja i poznavalaca srpske kuhinje, a činili su ga: Dejan Novaković, profesor kuvarstva i predsednik žirija, profesori Aleksandar Kovačić, Nebojša Anđelković, Stevan Stevanović i Saša Manojlović, direktori osnovnih škola "Despot Stefan Visoki" Tomica Simić i "Stevan Sinđelić" Danijel Nešić, kao i predstavnik Kancelarije za mlade Nenad Božić koji je donirao medalje svim nagrađenim učenicama, dok im je škola dodelila diplome, a ostalim učesnicima zahvalnice.