Prva godina potvrdila dominaciju

Датум: 16. Maj 2018 14:32 Категорија: 2018

završena sezona kuvarskih takmičenja. Sve tri nagrade osvojilo U11

Na drugom školskom takmičenju u pripremanju raznih vrsta čorbi, supa, potaža i konsomea koje je održano 16. 05. 2018 u dvorištu Tehničke škole Despotovac učestvovalo je ukupno deset ekipa od 15 prijavljenih. Pet ekipa je odustalo zbog loših vremenskih uslova prethodne noći.
Pobedila je ekipa "Dejčini momci" u sastavu: Pavlović Veljko i Alimpijević Lazara, konobari i Panić Jovan, kuvar, svi iz odeljenja U11, koje je dans bilo ubedljivo najbolje. Iz istog odeljenja su i drugoplasirane "Dekijeve početnice": Jelena Blagojević, Kristina Jovanović, Dragana Jovanović i Alena Kadrić (sve sa smera kuvar), kao i trećeplasirana "Kuvarska elita" koju su činili Kristina Ilić, Sandra Miladinović (kuvari) i Vlatko Miladinović (konobar).
Žiri je radio u sastavu Dejan Novaković, profesor kuvarstva i predsednik žirija, njegov stalni pomoćnik Aleksandar Kovačić, profesori fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Saša Manojlović i Đorđe Damnjanović, profesor veronauke Marko Nikolić, učenica trećeg razreda turističkog smera Jovana Obradović i učenik drugog razreda smera elektrotehničar računara Dušan Marjanović, a po prvi put su članovi žirija bili i sponzori iz preduzeća "Angora" Jagodina vlasnik Milider Gajić i njegov prijatelj Radovan Paunić.
Generalni sponzor "Angora" je svim članovima prve tri ekipe dodelila majice, Kancelarija za mlade je kao i  svaki put donirala medalje, a Tehnička škola je dodelila diplome i zahvalnice.