Мени
- Почетна
- Важне информације за ученике и родитеље у вези увођења ванредног стања и учења на даљину
- Запослени
- Бројно стање ученика
- Организација рада
- Екскурзије
- Ђачки кутак
- Такмичења
- Распоред школског звона
- Педагог
- Календар
- Вести
- Преузимање
- ČOS/ČOZ
- Termin za prijem roditelja
- Ispitna pitanja za polaganje vanrednih ispita
- Школске новине
- Stručno usavršavanje
- Родитељи
- Termini polaganja za vanredne učenike
Предмети
Претрага
Вести
Ставови и употреба дигиталних технологија у настави у средњој школи
17. Jul 2024 10:20Ставови и употреба дигиталних технологија у настави у средњој школи(испит за стицање лиценце за директора васпитно – образовне установе)
Недељa сећања и заједништва
07. Maj 2024 13:27У оквиру Недеље сећања и заједништва ученици ће:попунити анкетни упитник о пријатељству на часу Одељенске заједнице;израдити ликовни и литерарни рад у којима ће изразити своја размишљања и емоције о темама сећања, заједништва... на часовима ликовне културе и српског језика;током целе недеље у канцеларији педагога организоваће се прикупљање школског прибора и књига за установе које помажу деци;у организацији угоститељске струке и ОЈР, дарујем ти празнике у четвртак 09.05.2024. биће организована хуманитарна продаја хране, колача итд., а сва средства прикупљена продајом биће усмерена у хуманитарне сврхе.
Администрација
Банери
Календар
Takmičenje "Slavagastro"
Датум: 27. Decembar 2019 08:28 Категорија: 2019
Tehnička škola Despotovac je i ove godine učestvovala na 24. festivalu - takmičenju "Slavagastro" 2019. godine pod okriljem "Sacen internacional" u hotelu palas u Beogradu. Ekipu kuvara predvodili su učenici kuvari 3. razreda Kristina Ilić, Jelena Blagojević, Miljana Stojanović. Kao i Aleksandar Radisavljević i Đorđe Rajić učenici prvog razreda. Sve pod vođstvom i nadzorom njihovog mentora profesora kuvarstva Dejana Novakovića. Kao i ranijih godina sto je bio ukrašen starinskim stolnjacima, čergama, drvenom sofrom, sa buklijom svećom i kadeonicom jer smo predstavljali slavu iz resavskog kraja na resavsko vlaški način.
Ovaj put je bilo servirano 36 jela koje je žiri zahtevao pri pcenjivanju a to su sldeća jela: Bobove i svinjske pihtije, pasulj prebranac, punjene suve paprike sa pasuljem sarme punjene krompirom komplet lepinja na resavsko vlaški način, orasnice, puslice žuta torta i mnoga druga jela koja su ušla u ocenjivanje. Žiri koji je bio sa visoke hotelijerske škole je odlično ocenio radove serviranje i postavku stola tako da su došle sledeće nagrade: Škola je osvojila zlatnu medalju i slavsku povelju svih pet učenika je osvojilo po zlatnu medalju, a Dejan novaković je nagrađen od sacen internacional federacije slavskom poveljom, zlatnom medaljom i zlatnim peharom kao nagrada za očuvanje tradicije resavsko vlaških slava i serviranje te hrane na starinski način što smo i mi uradili sve u zemljanim posudama i na drvenim v podmetačima. Takođe na okruglom stolu koji je trajao dva sata pre početka takmičenja profesor kuvarstva Dejan Novaković je držao predavanje o srpskim slavama sa osvrtom u resavskom kraju.
Takođe napomenuli bi da je u godišnjem katalogu sacen internacionala koji izlazi na dan festivala i takmičenja škola dobila stranu da predstavi svoje đake i školu.