Programer to sam ja

Датум: 02. Februar 2017 13:28 Категорија: 2017

На овогодишњем конкурсу Министарства трговине, туризма и телекомуникација за доделу средстава удружењима грађана везаних за програме у области развоја информационог друштва, Удружењу грађана „Наслеђе“ из Деспотовца у партнерству са Техничком школом Деспотовац и сарадњом са Основном школом „Деспот Стефан Високи“ Деспотовац, одобрена су средства за реализацију пројекта „Програмер, то сам ја“.


Пројектом је планирана обука око двадесет заинтересованих ученика основне школе Деспот Стеван Високи, од петог до осмог разреда, кроз курс за упознавање са објектно орјентисаним програмирањем кроз програмске језике ц/ц++.
Циљ пројекта јесте подизање компјутерске свести кроз едукацију, код ученика основне школе у Деспотовцу, где ће они моћи да стекну богато предзнање за будуће средње образивање у Техничкој школи Деспотовац и смер Електротехничар рачунара. На овај начин би основци већ у њиховом узрасту могли да одреде свој будући позив, будући да велики број деце и не зна шта је то у ствари Електротехничар рачунара као и само „Програмирање“.
Курс подразумева 60 наставних часова који ће се реализовати у периоду од 27. фебруара – 18. априла 2017. године у кабинету за информатику Техничке школе Деспотовац, а предавачи ће бити професори програмирања из Техничке школе Деспотовац.
Курс „Програмер, то сам ја“ је БЕСПЛАТАН за све полазнике односно у потпуности финансиран од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Удружења грађана „Наслеђе“ и Техничке школе Деспотовац.