Profesori i učenici zajednički proslavili svoj dan

Датум: 30. Mart 2018 10:00 Категорија: 2018

Po prvi put obeležen Dan škole. Program trajao četiri dana

Naša škola je prvi put u svojoj preko pedeset godina dugoj istoriji od 08. do 13. marta ove godine obeležila svoj dan. Učenici i profesori škole su svojim drugovima, kolegama, ali i brojnim zvanicama priredili bogat kulturno-umetnički, sportski, ali i gastronomski užitak.
Program su 08. 03 na Dan žena otvorili članovi dramske sekcije na čelu sa profesorkom Valentinom Stevanović, predstavom "Jedan običan dan u životu svake mame". Svi koji su prisustvovali lepo su se zabavili i dobro nasmejali događajima koje su prepoznali iz svakodnevnog života. Prvog dana su otvorena i sportska nadmetanja šahovskim susretom učenika i profesora u kome su profesori pobedili sa 2:1
  

Devetog marta dramsko-recitatorska i muzička sekcija su sa svojim profesorima zajednički pripremili književno-dramsko-muzičko popodne za kolektiv škole. Učenici su čitali svoje odabrane radove sa pismenih zadataka, učenik Bojan Bogdanović i profesori Branimir Antić i Aleksandar Kovačić su recitovali, a kolaž su upotpunili članovi dramske i muzičke sekcije odlomkom iz drame "Koštana" i odabranim izvornim i zabavnim pesmama. U takmičenju učenika i profesora u stonom tenisu bilo je 1:1.
   

Glavna svečanost povodom Dana škole održana je 12. 03. na dan kada je 1996. škola dobila današnje ime. Posle obraćanja direktora Dobrice Stojanovića i zamenika predsednika Opštine Nenada Jovanovića, uz vođstvo konferansijea i predsednice Učeničkog parlamenta Vanje Bogdanović učenici turističke i elektrostruke su kroz prezentaciju koju su izradili uz pomoć profesorki Marice Milanović, Suzane Đorđević i Gorice Mitrović predstavili prošlost, sadašnjost i budućnost Tehničke škole Despotovac. Na kraju programa, brojnim zvanicama i prijateljima škole predstavili su se i članovi umetničkih sekcija prigodnim kulturno-umetničkim programom.

http://www.resava.tv/praznici/dan-tehnicke-skole-despotovac-12-mart-2018.html

Obeležavanje Dana škole završeno je pobedom ekipe učenika protiv profesora u basketu rezultatom 16:7 sa željom da se sledeće godine Dan škole još lepše i uspešnije proslavi u renoviranoj školskoj zgradi.