Vredni i za vreme raspusta

Датум: 17. Jul 2018 09:59 Категорија: 2018

Održan sedmi Etno festival "Bela crkva". Tehnička škola Despotovac se sjajno predstavila prodajnim štandom

Učenici Tehničke škole Despotovac su po tradiciji učestvovali na Etno festivalu "Bela crkva" u Beljajci koji se sedmi put zaredom održava u organizaciji udruženja građana "Bela crkva". Ove godine su učešće uzeli učenici turističke, ugostiteljske i elektro struke koji su se predstavili prodajnim štandom sa slanim i slatkim jelima, kao i u radu na štandu TSO Despotovac i pomoći u organizaciji posluženja za učesnike festivala. Spremili su preko 30 jela: razne vrste gibanica- sa sirom, tikvicama, zeljem, spanaćem, koprivama, prazilukom, pljeskavice sa šampinjonima, pogače, proju, baklave, medenjake, razne slatke pite i kolače sa višnjama, malinama, jagodama, jabukama, kuglice od keksa, oraha, galete, kiflice sa pivom, starinske suve kolače... 
Školu je predstavljalo 17 učenika: kuvari: Marko Dimitrijević, Stefan Radosavljević, Darko Jovanović, Kristina Ilić, Alena Kadrić, Jelena Blagojević, Miljana Stojanović; konobari: Nemanja Stanisavljević, Ivica Miladinović, Veljko Pavlović, Anica Milivojević; turistički tehničar: Zvezdana Marjanović, Lidija Trifunović, Viktorija Radojković, Ivan Stojadinović i Melani Mišković i elektrotehničar računara Vlatka Radojković. U organizaciji štanda su učestvovali profesor kuvarstva Dejan Novaković i profesor srpskog jezika Aleksandar Kovačić.
Za sve ovo angažovanje škole i đaka, škola je od organizatora dobila pehar kao najatraktivniji štand na etno festivalu, koji će biti dodeljen na početku nove školske godine. Pored toga, naš učenik Stefan Radosavljević osvojio je još i treću nagradu, pehar i diplomu na takmičenju za najbolju pogaču, a muška ekipa je osvojila treću nagradu na takmičenju u nadvlačenju konopca: Marko Dimitrijević, Stefan Radosavljević, Ivan Stojadinović, Ivica Miladinović, Nemanja Stanisavljević i Nemanja Stanojević.