Мени
- Почетна
- Важне информације за ученике и родитеље у вези увођења ванредног стања и учења на даљину
- Запослени
- Бројно стање ученика
- Организација рада
- Екскурзије
- Ђачки кутак
- Такмичења
- Распоред школског звона
- Педагог
- Календар
- Вести
- Преузимање
- ČOS/ČOZ
- Termin za prijem roditelja
- Ispitna pitanja za polaganje vanrednih ispita
- Школске новине
- Stručno usavršavanje
- Родитељи
- Termini polaganja za vanredne učenike
Предмети
Претрага
Вести
Ставови и употреба дигиталних технологија у настави у средњој школи
17. Jul 2024 10:20Ставови и употреба дигиталних технологија у настави у средњој школи(испит за стицање лиценце за директора васпитно – образовне установе)
Недељa сећања и заједништва
07. Maj 2024 13:27У оквиру Недеље сећања и заједништва ученици ће:попунити анкетни упитник о пријатељству на часу Одељенске заједнице;израдити ликовни и литерарни рад у којима ће изразити своја размишљања и емоције о темама сећања, заједништва... на часовима ликовне културе и српског језика;током целе недеље у канцеларији педагога организоваће се прикупљање школског прибора и књига за установе које помажу деци;у организацији угоститељске струке и ОЈР, дарујем ти празнике у четвртак 09.05.2024. биће организована хуманитарна продаја хране, колача итд., а сва средства прикупљена продајом биће усмерена у хуманитарне сврхе.
Администрација
Банери
Календар
Festival " Srpski sto posne hrane"
Датум: 27. Decembar 2019 08:32 Категорија: 2019
Na 22. po redu takmičenju - festivalu " Srpski sto posne hrane" koji je održan na Iriskom vencu na Fruškoj gori u hotelu"Norcev" učestvovala je i Tehnička škola iz Despotovca sa zadatkom da spremimo resavsko vlaški posni sto. Profesor Kuvasrtva Dejan Novaković sa sovja pet učenika Radisavljević Aleksandar i Rajić Đorđe učenici prvog razreda smer kuvar i učenici trećeg razreda smer kuvar Jelena Blagojević, kristina Ilić i Miljana Stojanović Pripremili su 51 jelo strogo posno na uqu i vodi i to sve servirali na etno način u zemljanim posudama i drvenim podmetačima. Sa tim da su imali i performans oko dekoracije stola mala drvena kolca, čeze, drvenu sofru sa malim stoličićima, kao i neizbežne čerge i stolnjaci stari po stotinu godine, na meniju je bilo od igle do lokomotive posne hrane: sarmice od zelja, vinovog lišća, puwene paprike pasuljem bobove pihtije, pastrmka iz resave, albino pastrmka žute boje na vlaški način, resavska baklava i druge đakonije.
Tehnička škola je dobila diplomu i osvojila je prvo mesto za pripremljenu hranu dobijajući pehar. Prvo mesto kao pobednik u aranžiranju stola isto pehar. Profesor kuvarstva je jedini od gostiju bio u žiriju. On je nagrađne velikim peharom i medaljom